RTK1 JV-11 Exåress Xtraordinary

Kuva: Sirpa Saari

"Velho" JV-11 Exåress Xtraordinary

8.9.2010 - 1.9.2022
Elämäni koira


FI53766/10 synt. 8.9.2010, kastroitu uros

isä: Magic Maker From The Dogsfarm, emä: Vanilla Pepper v.d. Duca Vallei

Kasv. Päivi Lampola, Luhtajoki

om. Minna Lehtinen, Kennel Aavekarhun

Lempiherkku: suolakurkku ja nektariini

Lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, polvet 0/0

Silmät: terve, gonioskopia: terve

Näyttelyt: CACIB, ROP, SERTx4

LTE 116 p.

Agility: maksi-2 EH

Bouvierien Vuoden Agilitykoira, vuosina 2012, 2013, 2014 ja 2015

Rally-toko: RTK1 ja Bouvierien rotumestaruus 2017

Pennut: 1 pentue, 11 pentua

Velho edustaa minulle lähes täydellistä koiraa. Velho on kuuliainen, lojaali, helppo kouluttaa, lahjomaton vahti, sopivasti hupsutteleva ja aina valmis yhdessä tekemiseen. Toki sillä on huonojakin puolia, esim vahva saalisvietti, joka hankaloittaa lenkkeilyä, mutta toisaalta teki siitä hyvän agilitykoiran. Velho tykkäsi agilitystä yhtä paljon kuin minäkin, ja teki sitä silkasta tekemisen ilosta hyvällä työmoraalilla. Kisoissa saimme lähes aina ihastelevia kommentteja, kun ihmiset yllättyivät kuinka nopea ja ketterä tuo karhumainen koira todellisuudessa on. Velho ei myöskään pidä vieraista koirista, mutta toisaalta, miksi sen tarvitsisikaan. Itseäni myös miellyttää Velhon pidättyväisyys vieraita ihmisiä kohtaan, tuttujen syliin kyllä mennään rapsutteluja hakemaan.

Velhon kanssa ehdittiin kisaamaan agilityssä neljä vuotta, kunnes loukkaantumisen myötä jouduttiin jäämään eläkkeelle. Velho onneksi toipui selkävammastaan hyvin, ja voimme viettää normaalia, aktiivista elämää. Harrastamista jatketaan tokolla ja rallytokolla.

Vuonna 2014 Velho sai Allin kanssa 11 hienoa pentua, joista yksi, Luna tyttönen, jäi meille järsimään huonekaluja. Pennuista on kasvanut erinomaisia bouvierinalkuja, mikä on suuresti innoittanut minua kasvattamisen aloittamiseen.