2024

1.6.2024: Vietettiin kuumaa päivää Säkylässä bouvierien aluepäivällä. Aiheena oli rally-tokoa ja hoopersia. Alkuun piti lähteä koko porukan kanssa, mutta lopulta päästiin vain Tiuhtin kanssa hikoilemaan. Rallya treenataan säännöllisesti, mutta superhauska hoopers on ollut toistaiseksi aika harvinaista herkkua. Tiuhtin mielestä sitä voisi treenata vaikka joka päivä!

7.4.2024: Vanha neiti Nappi juhli pari viikkoa sitten 16-vuotis syntymäpäiviään! Hieman on mummolla ollut terveyshuolia nyt alkukevään aikana, mutta nyt näyttäisi taas hyvältä :) On se sitten sitkeä mummeli!

Kuvateksti

2.3.2024: Suuret ja jännittävät suunnitelmat oli tälle keväälle, mutta valitettavasti aina ei voi onnistua, eikä edes joka kerta.

Tiuhtia yritettiin astuttaa hienolla uroksella, mutta yrityksistä huolimatta se ei onnistunut.

Tiuhtilla on juoksut vain kerran vuodessa, niin aika näyttää yritetäänkö vuoden päästä uudestaan.

Harmittaa tietysti kovin, kun niin mielelläni olisin pennun jättänyt kotiin kasvamaan.

2023

30.12.2023: Vuosi on hyvä lopettaa odottavin ja innostunein merkein! Ensi vuoden pentusuunnitelmamme on julkaistu, ja siihen voi käydä tutustumassa Pentusia-sivulla.

Hyvää uutta vuotta kaikille!

26.12.2023: Toivottavasti kaikilla on joulun pyhät kuluneet rauhassa :)

Meillä on otettu rennosti ja syöty hyvin, koiratkin perinteisesti saaneet vähän kinkkua maistella.

Saatiin taas jouluksi kunnon talvikelitkin, niin pääsee bouvierit lumeen peuhaamaan! Nappi mummokin saattaa hieman hangessa kierähtää, jos on riehakkaalla päällä :)

8.10.2023: Pidimme Säkylässä bouvierien aluetoimintapäivän, jossa oli ohjelmassa rally-tokoa ja hoopersia. Rally-tokoa olemmekin treenanneet jo useamman vuoden, mutta hoopers on varsin uusi tuttavuus. Päivä oli todella kiva ja varsinkin hoopers oli tytöille kovasti mieleen. Täytyykin kehitellä pihalle sopivia hoopers esteitä, niin voidaan omaksi iloksemme treenailla :)

21.9.2023: Kesä ja alkusyksy meni aika vauhdilla ohi. Lunan äkillinen vakava sairastuminen oli kova isku, ja Lunan menetys vieläkin kovempi. Ei näihin asioihin ikinä totu, eikä elämän jatkuminen tunnu helpommalta. Pakko kuitenkin puskea eteenpäin, kun ei siinä muukaan auta.

Pentusuunnitelmamme etenevät kuitenkin positiivisesti, Tiuhti kävi uudelleen silmäpeilauksessa, eikä lääkäri löytänyt kuin terveet ja kauniit silmät. Tiuhtille siis pentuja suunnitteilla kesälle 2024, ja ihanaa olisi jos kotiin jäisi pieni poika kasvamaan, ja tyttö myös... :)

23.6.2023: Pahin tapahtui, menetimme rakkaan Lunamme liian aikaisin. Kaikkemme teimme, mutta aivokasvain vei voiton.

Koti tuntuu tyhjältä ja ikävä on valtava, vielä näin loppusyksyllä tätä kirjoittaessakin.

Rakas Lunani

JV-15 Ainoainen Synovia

11.9.2014 - 23.6.2023


25.5.2023: Viime lauantaina vietettiin aurinkoista päivää Urjalassa bouvierien erikoisnäyttelyissä. Kenneliä pääsi tällä kertaa edustamaan Stella, joka oli isossa ja kovatasoisessa narttujen avoimessa luokassa ERI:lla kolmas hyvällä arvostelulla. Lisäksi päästiin osallistumaan kolmen muun bouvierin kanssa "parhaat liikkeet"-kilpailuun, jonka voiton vei myös koko näyttelyn kauneimmaksi valittu koira. Stellalla on kyllä valtavan kauniit liikkeet, vaikka itse sanonkin :)

26.3.2023: Talvi on mennyt ohi yhdessä hujauksessa, ja kovasti taas kevättä odotellaan. Pääsee koirat taas syömään pihaistutukset, mitä kovaa kyytiä kasvattelen :D

12.3.2023 käytiin Tiuhtin kanssa Vihdissä petotestissä karhua haukkumassa. Testi meni hyvin ja Tiuhti työskenteli hienosti! Kaikista tyytyväisin olin siihen, miten nopeasti Tiuhti palautui karhun paettua paikalta, se oli hyvin nopeaa. Video testistä ja tulokset löytyy kennelin Facebook-sivuilta >> Täältä

23.3.2023 juhlittiin Napin synttäreitä, komeat 15 vuotta tuli mittariin :) Vuodet vierii ja Nappi se vaan porskuttaa. Tietty ikä on alkanut näkymään niin, että uni maistuu kovin eikä niin kauheasti viitsi enää joka asiasta hötkyillä. Mutta lujaa vielä painetaan, kun tilanne sen vaatii!

Terveyskin on pysynyt ihan hyvänä, närästys hieman vaivaa, mutta sekin on ruokavaliolla aika hyvässä kondiksessa.

Tietenkään koskaan ei voi olla pelkkää iloa tämä elämä. Murhetta on aiheuttanut Lunalta löytynyt nisäkasvain. Kasvain leikattiin pois toissapäivänä ja operaatio meni hyvin. Toipilaalla näyttäisi vointi olevan aika hyvä, ja nyt toivotaan että paraneminen olisi nopeaa ja ilman takapakkeja.

2022

2.10.2022: Paljon on mahtunut iloa ja surua viimeiseen pariin kuukauteen. Isoimpana ilona tietenkin pieni poikamme ja se kuinka hyvin koirat ovat ottaneet uuden tulokkaan omakseen. Tiuhti varsinkin on ottanut paikkansa innoikkaimpana pojan korvien pesijänä :)

Suurimpana suruna tietenkin Velhon menetys. Lähtö tuli nopeasti ja yllättäin, onneksi sain kuitenkin olla Velhon kanssa koko ajan, ei tarvinnut pojan olla hetkeäkään yksin. Ikävä on musertava ja Velho jätti jälkeensä valtavan tyhjän aukon kotiimme ja sydämiimme.

Muitakin murheita on laumassa ollut. Nappi sai heinäkuussa epileptisen kohtauksen, ensimmäisen laatuaan. Se oli pelottava hetki, onhan Nappi jo yli 14-vuotias, siinä jo luulin että lähtö tuli! Mutta hyvin mummeli siitä toipui, noin viikko meni että Nappi oli taas oma itsensä, eikä ainakaan vielä ole tullut uutta kohtausta. Toivottavasti jäi ainutkertaiseksi tuo kohtaus.

Stella steriloitiin elokuussa tähystyksellä, enkä voi kuin vain suositella sitä menetelmää! Yksi reilun sentin mittainen haava vatsassa, joka paranee nopeasti. Kyllä ainakin itse mielelläni maksan muutaman satasen enemmän siitä, että toipuminen on nopeampaa ja kivuttomampaa :)

Tiuhti suoritti 24.9.22 Mäntsälässä MH-luonnekuvauksen. Se oli mielenkiintoista seurattavaa, oli samalla ensimmäinen MH-luonnekuvaus mitä olen ollut seuraamassa. Tiuhti suoriutui siitä hyvin ja itsensä näköisesti. Pennuttamishaaveet nostavat jälleen päätään... nähtäväksi jää toteutuvatko.

1.9.2022:

Rakas Velhoni ❤️

Yhtenä päivänä elit tavallista pappakoiran elämää, seuraavana olit poissa. Oma musta varjoni, aina vierelläni, aina mielessäni. Teit aina parhaasi, enemmän kuin osasin pyytääkään, kaikista parhain Velhoni ❤️Liian aikaisin sammui yksi suuri sydän, ja toinen hajosi palasiksi.

Velho
JV-11 RTK1 Exåress Xtraordinary
8.9.2010 - 1.9.2022

2.7.2022: Kesä on sujunut muuten rauhallisissa lomamerkeissä, mutta Juhannuksena saatiin perheeseen uusi pieni poika. Yhteiselo vauvan kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin, ja koirat ovat ottaneet uuden tulokkaan äärimmäisen hyvin vastaan :) Tästä on hyvä jatkaa kesänviettoa!

Velho, Tiuhti, Nappi, Luna ja Stella

8.5.2022: Pitkästä aikaa osallistuttiin koiranäyttelyihin Salossa 8.5.2022. Stella oli hyvin riehakkaalla tuulella, kun tietysti osui juoksut juuri siihen hetkeen kun kerran kahteen vuoteen näyttelyihin mennään... Ja vielä riehakkaammaksi arjen kotona tekee se, että myös Tiuhtilla on nyt juoksut samaan aikaan...

Tuomarina Leila Kärkäs.

Aavekarhun Aamun Kuiskaus AVO EH/1

"Hieman pitkärunkoinen narttu, jolla hyvä pään vahvuus. Hyvä litteä kallo ja vahva kuono. Silmät saisivat olla tummemmat. Hyvä ylälinja. Häntä turhan tiukalla kierteellä selällä liikkuessa. Hyvä raajarakenne. Sopiva luusto. Hyvä eturinta ja rintakehä. Liikkuu erittäin hyvin. Riittävän karhea karva. Hyvä käytös."

26.3.2022: Stellan kanssa käytiin kokeilemassa vielä toisissa virallisissa rally-tokokokeissa Lohjalla. Reissu oli kiva, molemmat radat suoritettiin loppuun asti, mutta virheitä kertyi liikaa, joten tuloksia ei saatu. Harrastusta jatketaan, koska se on superhauskaa, mutta kisat jätetään tässä kohtaa tauolle :)

1.3.2022: Stella kävi vuosikontrollissa lonkan nivelrikon vuoksi. Viime kesän helteet olivat aika paha juttu, mutta syksyyn mennessä oireet helpottivat, ja ollaan sen jälkeen pärjätty hyvin muutamalla kipulääkekuurilla. Tämän päivän kuvissa nähtiin nivelrikon vähäistä etenemistä, mutta koska vointi on hyvä, niin jatketaan hoitoa entiseen malliin. Fysioterapia, kotijumppa ja -hieronta ovat auttaneet niin hyvin, että kipulääkettä ei paljoa ole tarvinnut kesää lukuunottamatta antaa. Nyt toivomme viileämpää kesää, ja että saisimme vihdoinkin sen ilmalämpöpumpun, minkä tilasimme jo viime kesänä lähinnä Stellaa ajatellen.

26.2.2022: Stellan kanssa osallistuttiin Loimaalla ensimmäisiin virallisiin rally-tokokokeisiin. Reissu oli mukava, mutta tulosta ei tällä kertaa saatu. Kisapaikka on meille entuudestaan hyvin tuttu, mutta tänään toiset koirat olivat kiinnostavampia kuin radan suorittaminen.

22.2.2022: Kulunut syksy ja talvi on mennyt aika rauhallisissa merkeissä, talven aikana ei paljoa olla kotoa poistuttu, mitä nyt ihmisten täytyy töissä käydä. Koirat ovat pysyneet onneksi terveinä ja vanhukset ovat hyväkuntoisia, vaikka liukkaat kelit ovatkin olleet haastavat.

Innostuin jopa pitkästä aikaa ilmoittautumaan koiranäyttelyihin tammikuulle, mutta valitettavasti ne jouduttiin perumaan. Täytyy katsoa, josko löytyisi keväälle joku muu sopiva näyttely, nyt kun kerrankin olisi intoa osallistua :)

Rallytokoa ollaan nuorten tyttöjen kanssa vähän treenailtu talven aikana, ja uskalsin vihdoinkin ilmoittautua Stellan kanssa ensimmäisiin kokeisiin. Ne ovat kohta edessä, joten vielä saa hetken jännittää.

Lunta on täällä etelässäkin riittänyt, siitä bouvierit kiittää!

2021

12.9.2021: Stella kävi petotestissä Vihdissä. Karhu oli Stellan mielestä huolta herättävä kohtaaminen, ja Stella katsoi järkevimmäksi pitää mölyt mahassaan, ja pysytellä isännän lähettyvillä.

Kuva: H-M Rajaniemi

28.8.2021: Tiuhti ja Stella kävivät luonnetestissä. Stella suoritui testistä omalla huolettomalla asenteellaan. Minua ja itseään Stella puolusti hyvin, eikä mikään testin koettelemus jäänyt neidin mieltä painamaan. Ainoastaan pimeä huone oli työläs, kun Stellalla ei ollut juuri tarvetta lähteä minua huoneen perukoilta etsimään. Stellan tulokset: TOIMINTAKYKY +1a kohtuullisen pieni, TERÄVYYS +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua, PUOLUSTUSHALU +3 kohtuullinen, hillitty, TAISTELUHALU -2 riittämätön, HERMORAKENNE +1a hieman rauhaton, TEMPERAMENTTI +2 kohtuullisen vilkas, KOVUUS +1 hieman pehmeä, LUOKSEPÄÄSTÄVYYS +3 hyväntahtoinen. luoksepäästävä, avoin, LAUKAUSPELOTTOMUUS +++ laukausvarma, yht. 119 pist.

Stella räminätynnyrillä.

Tiuhtin testi alkoi hyvin, pidättyväisyydestään huolimatta Tiuhti melkein jopa leikki alussa. Kelkka oli Tiuhtin mielestä kovin uhkaava, ja meni jonkun verran aikaa, että Tiuhti uskoi ettei kelkalla ole enää pahat mielessä. Puolustushyökkäys oli meidän akilleenkantapäämme. Tiuhti otti meihin kohdistuneen hyökkäyksen tosissaan heti ensi hetkistä lähtien, eikä uskonut hyökkääjällä olevan hyvät mielessä, vaikka hyökkäys näennäisesti loppuikin. Kuppi meni nurin siinä kohtaa, kun Tiuhtin piti lähteä hyökkääjän matkaan, ja minä menin toiseen suuntaan. Tiuhti otti tämän sen verran raskaasti, että testi piti keskeyttää. Lisää kuvia ja videot testeistä löytyy kennelin facebook sivulta.

Tiuhti puolustushyökkäyksessä.

Tiuhtin testin keskeytyminen oli minulle ikävä yllätys, en osannut sitä odottaa, ja jäi tietysti myös mietityttämään, että jäikö Tiuhtille siitä jotain hampaankoloon :/ Pari päivää testin jälkeen olimme rallytokotreeneissä, joissa Tiuhti ensimmäisellä radalla haukkui vieraille ihmisille ja toisella radalla enää mulkoili vieraita kylttien suorittamisen ohella. Tämä antaa minulle uskoa siitä, että kyllä Tiuhti pääsee yli testin aiheuttamasta järkytyksestä. Katsomme rauhassa elämää, jatkamme harrastamista, ja ehkä tulevaisuudessa yritämme testiä vielä uudestaan. Luonnetestisuoritus on kuitenkin monen tekijän summa, ja myöhemmin eri olosuhteissa saattaa lopputulos olla erilainen.

18.6.2021: Sanoimme rakkaani kanssa tahdon, ja tästä eteenpäin jatkamme Herra ja Rouva Lehtisenä.

22.5.2021: Kevät on kulunut kiireisissä, mutta mukavissa merkeissä :) Kotona ollaan tehty paljon pihatöitä ja kasvateltu taimia kesää varten. Koirat ovat auttaneet silppuamalla pihalla keppejä pienemmiksi, ja Luna sekä Stella ovat ahkerasti syöneet voikukkien kukintoja.

Pikkuhiljaa ollaan taas nuorison kanssa aloitettu harrastustoimintaa. Stella jatkaa rallytokon parissa, ja Tiuhtin kanssa päästiin aloittamaan agilityryhmässä. Agility on lempi lajini, joten olen superinnoissani! Tiuhtin kanssa ollaan jo kaksissa treeneissä oltu, ja ne ovat menneet todella hienosti. Jos vaikka ensi vuonna pääsisi pitkästä aikaa kisaamaan agilityssä, ja ehkä rallytokossakin :)

Kaikki ovat myös pysyneet terveinä, ja iloksemme olemme saaneet myös Lunan laihtumaan normaaleihin mittoihinsa :D

25.3.2021: Tiuhti ja Stella kävi silmäpeilauksessa. Molemmilla valtavan kauniit silmät, Tiuhtilla täysin terveet ja Stellalla muuten terveet, mutta löytyi muutama pigmenttipiste etukapselissa.

19.2.2021: Pitkästä aikaa ollaan saatu täällä etelässä nauttia kunnon talvesta! Lunta ja pakkasta on ollut reippaasti, mikä sen parempaa. Koirat nauttii lumesta, ja valitettavasti myös turhan paljon sen syömisestä... kuin myös linnuille tarkoitettujen siementen syömisestä, tuhmat koirat.

Pelkkää onnea ja auvoa ei kulunut talvi ole ollut. Napille jouduttiin tekemään marraskuussa iso hammasoperaatio, ja vahvoja lääkkeitä jouduttiin antamaan, minkä vuoksi mummon kroppa meni ihan sekaisin. Närästysoireet pahenivat huimasti, ja kaksi pissatulehdustakin oli raasulla. Vatsan kanssa koitetaan tasapainoitella muokatun ruokavalion ja vatsalääkkeiden kanssa, ja nyt näyttäisi vointi taas normalisoituneen :)

Velhokin joutui joulukuussa leikkaukseen, kun niskasta piti poistaa ärtynyt ihopatti. Leikkaus meni hyvin, ja patti oli hyvälaatuinen, mutta murhetta tuli haavan paranemisen kanssa. Velho on aiemminkin hylkinyt sulavia tikkejä, ja tietty niin kävi tällä kertaakin. 10 päivää leikkauksen jälkeen haava aukesi 5 cm matkalta, ja haavanhoito tuli kertaheitolla suuritöiseksi. Sitä pestiin ja putsattiin, ja laserhoidossa käytiin. Ei ollut onneksi kovin kipeä se haava, ja isoin murhe Velholle oli joutua taas eristyksiin muista, kun varsinkin Stella on innokas "haavahoitaja". Työtä se vaati, mutta kuntoon tuli :)

Lunakin kävi pitkästä aikaa lääkärillä, kun matamin paino vain nousee ja karvakin on mennyt pehmeämmäksi, tuli mieleen Napin vastaavat oireet kun todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta. Lunalta otettiin kilpirauhaskokeet ja muita sisäelinarvoja, kaikki arvot olivat kunnossa. Luna on ollut enemmän ja vähemmän dieetillä jo pentujen saamisesta asti, kun painoa on ollut todella vaikea saada tippumaan. Ja viime kesän sterilointi ei varsinaisesti parantanut tilannetta, mutta halusin kuitenkin varmistaa kilpirauhasen tilanteen. Nyt vain kiristämään dieettiä entisestään ja lisäämään vielä liikuntaa, jotta saataisiin rouvan paino tippumaan!

Stella kävi helmikuussa kontrolliröntgenissä lonkkien nivelrikon vuoksi, ja onneksemme röntgenissä näkyi vain minimaalisia muutoksia vuoden takaiseen. Stella on myös fysioterapian ja kotijumpan ansiosta kuntoutunut erinomaisesti viime kesäisestä huonosta tilanteestaan. Tällä hetkellä Stella on täysin oireeton, ja fysikaalisenhoidon avulla toivottavasti pysyykin sellaisena vielä vuosikausia!

Ja jotta ei unohdeta Tiuhtia, niin kävi Tiuhtikin lääkärillä loppuvuodesta. Onneksi tosin vain hammaskivenpoistossa :)

Eli sairastupaa ollaan pidetty ja rahaa on kulunut, mutta ainakin on ollut mahtavat kelit!

Tänä vuonna yritetään päästä nuorison kanssa silmäpeilaukseen ja luonnetestiin, ja tietty omaan erkkariin, toivottavasti nähdään siellä sankoin bouvierjoukoin!

2020

3.10.2020: Vietettiin päivää bouvierien rallytokokoulutuksessa Säkylässä, johon osallistui mukavat seitsemän bouvieria. Aina mukava tavata muita bouvier-ihmisiä! Omista koiristamme mukaan pääsi tällä kertaa Luna, Tiuhti ja Stella. Muutkin olisivat muuten päässeet, mutta tällä hetkellä autoihin ei mahdu kerralla enempää, kumma juttu :D

Koirilla oli kivaa, ihmisillä oli kivaa, ja olen myös tyytyväinen tyttöjen suorituksiin. Varsinkin Luna, joka on ollut "telakalla" pari viime vuotta, muisti yllättävän hyvin, mitä rallytokossa kuuluu tehdä.

Stella oli oma innokas itsensä, ja Tiuhtikin malttoi hyvin suorittaa tehtäviä, vaikka välillä pitikin kovaäänisesti kommentoida päivän tapahtumia radan sivussa olevalle yleisölle.

Muuten kesä on mennyt vauhdikkaasti puutarhatöiden parissa ja koiria treenaillen. Rallytoko on ollut vakio-ohjelmassa, ja lisäksi nuorten tyttöjen kanssa ollaan tutustuttu Noseworkin saloihin. Täysin murheitta ei olla kesää kuitenkaan saatu viettää. Stellan selkä on ollut kovin kipeä, jonka johdosta ollaan käyty lääkärillä ja fysioterapeutilla. Mysteeriksi jää onko selkä kipeytynyt lonkkien vuoksi, vai johtuuko se Stellan turhan riehakkaasta elämänasenteesta, mutta nyt näyttää jo paremmalta :)

17.3.2020: Lopputalvi on kulunut täällä edelleen lumettomissa merkeissä, ainoana hyvänä puolena siinä on ollut pitkät metsälenkit ilman tassuihin paakkuntunutta lunta. Helmikuussa nuoriso kävi virallisissa luustokuvissa pääosin hyvin tuloksin. Tiuhtilla kaikki priimaa, selkä, lonkat ja kyynärpäät täysin terveet :) Stellalla terve selkä ja kyynärpäät, mutta lonkissa valitettavasti oli parantamisen varaa :( tai eiväthän ne siitä luonnollisestikaan parane, C/D lonkat ja oikealla kohtalaisesti nivelrikkoa. Se oli ikävä uutinen, mutta luottavaisin mielin mennään kohti tulevaisuutta! Stella ei oireile lonkkia, ja nyt kun aloitetaan nuoresta pitäen tukihoito nivelrikkoon, niin toivon mukaan menee vielä monta monta vuotta ennen oireiden alkamista, ja nykyään on onneksi kivunhoitokin edistynyt siitä, mitä se oli silloin, kun viimeksi ollaan jouduttu nivelrikkoisen koiran vointia murehtimaan <3

Rallytokoa ollaan kevät treenattu Tiuhtin ja Stellan kanssa, ja hyvää edistystä on tapahtunut :) Nyt valitettavasti maailman tilanteen takia jäi rallytokokurssi tauolle, mutta voidaanhan me silti kotona treenata.

12.1.2020: Uusi vuosi käynnissä, eikä täällä etelässä ole vieläkään talvi alkanut. Rallytokotreenit pikkutyttöjen kanssa jatkuivat, ja Stella oli suorastaan pitelemätön kun se oli pitkän sairasloman jäljiltä treeneissä niin intoa täynnä! Sitä iloa ei tosin kauaa kestänyt, jo seuraavana päivänä olimme taas eläinlääkäripäivystyksessä Stellan kanssa, kun se loukkasi kyntensä pihalla riehuessa. Stella on kyllä tapaturmaherkin koira, mitä minulla on koskaan ollut! Onneksi vamma ei ollut paha, ja sen pitäisi parantua parissa viikossa, jolloin päästään taas jatkamaan harjoituksia :)

2019

24.12.2019: Hyvää ja rauhallista joulua kaikille! Täällä koirat jo nuuhkivat kinkun tuoksua ja ottavat rennosti. Loppuvuosi on muuten mennyt aika rauhassa, vaikka kelit täällä etelässä ovatkin olleet suorastaan karmeat ja olemme jo kuukauden päivät hoitaneet Stellan tassuhaavaa. Stella sai omalla pihalla juostessa varpaan polkuantu- raan ison haavan, jonka paraneminen on ollut pitkä prosessi, niin kuin ne usein ovat. Nyt näyttää haava jo tosi hyvältä, ja odotamme innolla tammikuuta jolloin jatkuu Tiuhtin ja Stellan kanssa rallytokokoulutukset.

6.10.2019: Kiva, mutta haikea sunnuntai takana. Käytiin Velhon kanssa vielä viimeisissä rallytokokisoissa ennen eläköitymistä. Rata oli kiva, ja suoriuduttiin siitä kunnialla maaliin asti, mutta vanha herra ei enää taivu niin ketterästi kuin ennen, ja itsekin jännitän enemmän kuin ennen, joten pistesaalis jäi 68 pisteeseen, jolla ei tulosta saatu ja koulutustunnuskin jäi meiltä siten saamatta. Tyytyväinen olen kuitenkin siihen, että saimme vielä yhden onnistuneen suorituksen epäonnisen vuoden jälkeen. Omasta kisasuorituksestani puuttuu rentous ja varmuus, johtuen loppuvuodesta saamastamme kilpailukiellosta, vähäpätöinen juttu, jonka johdosta olen pelännyt ja jännittänyt kaikkia epäoleellisia asioita Velhon kanssa. Joten tähän on hyvä lopettaa, vaikka RTK2 tavoite jäikin saavuttamatta. Velho on aina ollut paras poika ja yrittänyt kaikkensa, enkä päivääkään vaihtaisi pois! Velho saa nyt jäädä nauttimaan hyvin ansaituista eläkepäivistä, ja itse keskityn enemmän nuorempien tytsyjen koulutukseen.

22.9.2019: Hyvinkää RN. Stellan kanssa käytiin Hyvinkäällä ryhmänäyttelyissä hakemassa voitto kotiin tuloksella ERI, SA, SERT ja ROP, tällä kertaa aurinkoisessa säässä :)

15.9.2019: Rauma RN

Stella kävi pyörähtämässä Raumalla ryhmänäyttelyissä. Näyttelypäivä oli jälleen sateinen, ja oltiin kaikki läpimärkiä, kun päästiin kotiinpäin ajelemaan. Turhaan ei kuitenkaan vesisateessa paleltu, voitto tuotiin kotiin tuloksella ERI SA SERT ja ROP. Viikon päästä on vielä yhdet näyttelyt tälle vuodelle, ja sen jälkeen pidetään niistä hieman huilia.

26.5.2019: Bouvierien erikoisnäyttely Urjalassa, tuomarina Susanne Schmitz, Saksa. Päivä oli sateinen, mutta mukava, on aina kivaa nähdä paljon bouviereja samassa paikassa. Kenneliä oli edustamassa Luna pentuineen hyvin arvosteluin, ja lisäksi Velhon tyttäret voittivat Ainoaisen kennelille ROP- kasvattajaryhmän palkinnon.

Aavekarhun Ajatuspoliisi FI16829/18 H ”16 kk uros, maskuliininen tyyppi, tummat silmät, oikein kannetut korvat, hieman vähän eturintaa, tulisi rinnasta kokonaisuudessaan vielä kehittyä, seisonta ja kulmaukset edestä ja takaa korrektit, oikea hännän asento, erittäin kaunis, joustava liikunta, ystävällinen käytös, valitettavasti alapurenta.”
Aavekarhun Aamun Kuiskaus FI16830/18 EH JUK2 ”16 kk vanha narttu, täysin kehittynyt, narttumainen ilme, oikea korvien kiinnitys, tummat silmät, hieman pysty lapa, takaa hieman pysty, kiinteä selkä, hieman pitkä lantio, rinta kokonaisuudessaan hieman kapea, seisonta edestä ja takaa korrekti, liikkeessä hieman löysä, hyvä takatyöntö, ystävällinen käytös.”
Aavekarhun Ajan Pyörre FI16831/18 EH JUK3 ”16 kk vanha narttu, jonka tulee kokonaisuudessaan vielä kehittyä, hieman pitkä kuono-osa, korvat poimuilla, tummat silmät, kiinteä selkä, hieman pitkä lantio, häntä alaskiinnittynyt, hieman pysty lapa, takakulmaukset hieman pystyt, seisoo takaa hieman ulkokierteisesti, putoaa liikkeessä hieman eteen, hyvä takatyöntö, ystävällinen käytös.”
Ainoainen Synovia FI48833/14 ERI AVK4 ”4,5-vuotias narttua, erinomainen pää, rinta kokonaisuutena korrektit, hyvä selkä, hieman liian pitkä lantio, syvä hännän kiinnitys, tassut edestä hieman löysät, seisoo takaraajat hieman rungon alla, kulmaukset edessä korrektit, joustava liikunta, ystävällinen käytös.”

18.5.2019: Stella ja Tiuhti kävivät Raumalla näyttelyissä junioriluokas- sa pyörähtämässä. Tiuhtille saatiin tulos EH ja Stellalle ERI SA SERT ja VSP. Tytöt olivat omia vallattomia itsejään, mutta hyvin jaksoivat myös keskittyä kuumassa ja aurinkoisessa kelissä.

Kuvassa Stella palkintojen kera.

25.4.2019: Kevät on jo pitkällä, ja hyvien kelien aikana ovat koiratkin saaneet nauttia pitkistä ulkoiluista pihalla, kun ihmiset ovat saaneet tehdä keväisiä piha-askareita. Muutenkin tähän alkuvuoteen on mahtunut paljon kaikenlaista, ja kiirettä on pitänyt. Helmikuussa aloitettiin Tiuhtin ja Stellan kanssa pari kuukautta kestävä rally-tokon alkeiskurssi tavoitteena "kunhan ne edes jotain malttavat tehdä", ja se kurssi meni reippaasti yli odotusten! Molemmat jaksoivat todella hyvin keskittyä täysin uusien asioiden opetteluun vieraassa ympäristössä, ja kehitystä tapahtui koko kurssin ajan :) Itse olin todella yllättynyt siitä miten hyvin nuoret tytöt jaksoivat tehdä töitä ja keskittyä. Tyttöjen luonne-erot tulivat myös taas hyvin näkyville kurssin aikana. Tiuhti selkeästi miettii ensin mitä siltä odotetaan ja tekee sen jälkeen liikkeet harkitusti, kun taas Stella ehtii samassa ajassa tekemään kaiken kahteen kertaan ja vähän ekstraakin :D Harmittavasti vain jäi Stellan kanssa kaksi viimeistä kurssikertaa väliin sairasloman takia :/ Stellalla halkesi takajalasta kynsi, mikä jouduttiin lääkärissä kuorimaan, ja se oli kovin kivulias ja pitkällinen vaiva hoitaa. Nyt ollaan kuitenkin jo vahvasti voitonpuolella.

Muutamat näyttelyt on meillä myös edessä nyt keväällä, Tiuhti ja Stella pääsevät kolmen viikon päästä kehään, ja kuukauden päästä onkin sitten bouvierien oma erikoisnäyttely Urjalassa, johon olen ilmoittanut Lunan, Tiuhtin ja Stellan :) Täytyyhän sitä rodun omaa tapahtumaa kannattaa! Velho saa tosin luvan jäädä mörköilemään kotiin :D

2018

15.12.2018: Tiuhtin ja Stellan ensimmäiset viralliset näyttelyt ovat onnellisesti takana :) Molemmat tytöt käyttäytyivät superhienosti, vaikka ikinä eivät ole olleet vastaavassa ihmis- ja koiravilinässä, ei voi kun olla tyytyväinen! Siinä tytöt odottivat rauhassa käytävällä ennen kehämme alkua, latasivat ilmeisesti akkuja, sillä kehään päästessämme oli tytsyillä virtaa vaikka muille jakaa. Seistä ei olisi malttanut ja liikkeelle lähtö oli ilmiselvä kutsu lähinnä hyppiä ja laukata, myös paini liian lähellä olevan siskon kanssa oli kivaa, ei siinä voinut muuta kuin nauraa. Ollaan kyllä harjoiteltu näyttelyesiintymistä, mutta ne opit taisivat unohtua tällä kertaa :) Molemmat saivat erittäin hyvät arvostelut, missä näkyi tyttöjen nuori ikä. Molemmat saivat laatuarvosanan EH ja Stella oli vielä JUK4. Tästä on hyvä jäädä hetkeksi kotiin kasvamaan :)

17.11.2018: Kisattiin Velhon kanssa Janakkalassa rally-tokokisoissa, toisella avoimen luokan startillamme. Kisarata oli oikein kiva, ja kisapaikka myös, mutta jostain syystä Velho oli tällä kertaa hieman omissa maailmoissaan. Paljon jouduin antamaan ylimääräisiä käskyjä ja virheitä tehtiin, mutta riittävän hyvin rata kuitenkin meni :) Tulos saatiin AVO 81 pist. Video radastamme löytyy kennelin Facebook-sivuilta täältä.

Joulukuussa yritän päästä vielä yksiin rally-tokokisoihin Velhon, koska lajin säännöt ovat muuttumassa vuoden alusta, emmekä ole ehtineet vielä treenata tulevia muutoksia. Niitä kisoja ennen on kuitenkin toinen paljon jännittävämpi koitos, nimittäin Helsingin voittaja näyttelyt Tiuhtin ja Stellan kanssa :D

13.10.2018: Kisattiin Velhon kanssa Forssassa ensimmäisissä avoimen luokan rally-tokokilpailuissa. Kisa- rata oli mukava ja hyvä, mutta muuten kisahalli oli hyvin pieni ja ahdas, Velho kun ei noista vieraista koirista tykkää ei sitten vähääkään. Selvittiin ahtaudesta kuitenkin, ja jännityksestä huolimatta onnistuttiin radallakin oikein hyvin :) Pieniä virheitä tehtiin, mutta tulos saatiin hyvällä pistemäärällä AVO 87 pist.

Me herättiin kisatouhuihin vähän myöhään tänä vuonna, mutta kahdessa muussa kisassa yritetään tänä vuonna vielä käydä.

Velho puomilla.

30.9.2018: Lähdettiin koko porukan kanssa Säkylään bouvierien agility- ja rally-tokoaiheiseen koulutus- päivään. Ja ilokseni koulutukseen osallistui myös Welmu (Aavekarhun Ajatuspoliisi), josta on kasvanut varsin hurmaava nuorimies.

Napille, Velholle ja Lunalle päivän tehtävät olivat tuttuja juttuja.

Napilla riittää vielä pomppua.

Stella ja Tiuhti pääsivät ensimmäis- tä kertaa kokeilemaan hyppyestettä ja putkea. Hypyt menivät hyvin, ja lopulta saatiin molemmat menemään putkeenkin, Stella varsinkin innostui kovasti putkesta! Hauska päivä oli, ja saatiin Velhollekin hyvää treeniä tulevia rally-tokokisoja ajatellen.

Luna rally-tokoilemassa.

Stella innostui myös hypyistä.

Enemmän kuin osuva kuva Tiuhtista :D äitiinsä tullut :)

Welmu ja Aira, joilla päivän tehtävät sujuivat kerrassaan loistavasti!

Koko lauma: Nappi, Luna, Tiuhti, Stella ja Velho.

14.7.2018: Kevät ja kesä on mennyt nopeasti, pikkutytöt kasvavat kohisten ja pikkuhiljaa opettelevat talon tavoille. Kesäkuussa aloitettiin myös Stellan ja Tiuhtin kanssa pari kuukautta kestävä pentukurssi, joka on ollut todella hauskaa ja hyödyllistä! Oikein mukavia harrastuskoiran alkuja molemmat :) Syksyllä jatketaan opiskeluja arkitottelevaisuuskurssilla.

Vanhemmat koirat ovat saaneet lepäillä laakereillaan, mutta tarkoituksena on tässä kesän aikana jatkaa Lunan kanssa agilityä ja Velhon kanssa yritetään treenata itsemme kisakuntoon rallytokon avointa luokkaa varten.

27.3.2018: Aika on kulunut kuin siivillä pentuelämää viettäessä. Aavekarhun Ajatuspoliisi "Welmu" muutti reilu viikko sitten omaan uuteen kotiinsa Valkeakoskelle, jossa uusi elämä on lähtenyt hyvin käyntiin :)

Ja niin siinä kävi, että molemmat tytöt jäivätkin tänne kotiin arkea piristämään. Stella ja Tiuhti pitävät huolen, että tylsää ei ainakaan tule tässä talossa olemaan :D

7.3.2018: Pennut ovat jo melkein 7 vko vanhoja, ja hyvin vilkkaita. Eläinlääkärin tarkastuksessa käytiin, mikrosirut laitettiin ja nimet on pennuille annettu :)

Harjoiteltiin myös kameralle kauniisti poseeraamista, kuvia löytyy pentusia- sivulta.

26.2.2018: Surua pentulassa :( Viime viikolla menetimme lilan pojan äkisti. Keskiviikkona aamupäivällä huomasin, että pentu ei saanut enää pissattua/kakattua, oli kivuliaan oloinen ja vatsastaan pinkeä. Lähdimme eläinlääkäripäivystykseen, jossa pennulla todettiin tutkimuksissa virtsaumpi. Tilan syyksi paljastui virtsakivet, jotka tukkivat virtsaputken. Pentu operoitiin ja kaikkemme yritimme, mutta hoidosta huolimatta jouduimme saattamaan lilan pojan viimeiselle matkalleen perjantaina aamuyöllä. Sairaus todennäköisesti johtui synnynnäisestä munuaisviasta, johon saadaan lisäselvyyttä virtsakivi-analyysin ajallaan valmistuttua.
Suru on musertava, mutta olen silti kiitollinen, että sain tuntea tämän hienon pennun edes lyhyen viiden viikon ajan. Ja lohtua saan myös muista pennuista, jotka voivat hyvin ja ovat vilkkaita ja elämännälkäisiä <3

17.2.2018: Välillä juhlitaan isoja koiria :) Suomen Bouvier ry:n vuosikokouksessa palkittiin Luna Vuoden 2017 Agilitykoirana ja Velhoakin muistettiin kunniakirjalla vuoden 2017 rally-tokon rotumestaruuden johdosta.

Tämä vuosi saattaa pentuprojektin johdosta jäädä vähemmälle kisaamiselle, mutta voi olla että sitä muutamiin kisoihin innostutaan lähtemään :)

11.2.2018: Pennut ovat nyt reilun kolmen viikon ikäisiä ja vauhtia piisaa pentulaatikossa! Motoriikka kehittyy huimaa vauhtia ja eilen jo lähes juostiin ympäri laatikkoa. Luonteeltaan pennut ovat reippaita ja uteliaita, kunnon pikkuisia bouvierin alkuja. Ensimmäinen matokuuri syötiin tällä viikolla, ja tänään pennut saivat ensimmäistä kertaa maistettavaksi jauhelihaa, joka hävisi nopeasti pieniin suihin. Lunakin voi hyvin, ja jaksaa hienosti pitää pennuista huolta, vaikka välillä nuorta äitiä selvästi väsyttääkin yksinhuoltajan arki.

25.1.2018: Pennut ovat nyt viikon ikäisiä, ja voivat pulleasti. Lunalla maitoa riittää, ja pennut tuplasivat painonsa jo eilen. Pentujen sinnikkyys näkyy innokkaana kisailuna "parhaista" tisseistä, vaikka valinnan varaa onkin yllin kyllin :D

18.1.2018: Pitkä yö takana, jonka onnellisena lopputuloksena syntyi kaksi sievää tyttöä ja kaksi pontevaa poikaa. Synnytys sujui ongelmitta ja rauhalliseen tahtiin. Sekä Luna että pennut voivat hyvin, ja syövät hyvällä ruokahalulla. Luna hoitaa pentujaan huolellisen esimerkillisesti, joten kasvattaja voi rauhallisin mielin katsella tyytyväistä perhettä ja seurata pentujen kehitystä <3.

12.1.2018: Pentujen syntymä alkaa lähestymään :) Odotusaika on mennyt hyvin, Luna on ottanut rennosti ja syönyt hyvällä ruokahalulla. Suurta pentuetta ei ole tulossa, röntgenissä näkyi 4-5 pontevaa pentua, jotka liikkuvat mahassa siihen malliin, että ulos pitäisi pian päästä!

2017

15.12.2017: Käytiin Lunan kanssa ultrassa, mikä vahvisti epäilykseni, eli pentuja näkyvissä! Luna on ottanut tiineysajan hyvinkin rennosti, lähes buddhalaisella tyyneydellä makoillaan sohvalla rapsuteltavana :)

20.11.2017: Luna astutettu, pentuja odotetaan syntyväksi viikolla 3. Lisätietoja Pentusia-sivulla.

28.10.2017: Velhon kanssa käytiin rally-tokoilemassa Tampereella, jossa pidettiin samalla bouvierien rotumestaruuskilpailu. Loppupeleissä kävi niin, että Velho oli ainoa osallistunut bouvier, mutta siitä huolimatta ei voi kuin iloita hienosta tuloksesta ja rotumestaruudesta! Tampere on myös hieno paikka kisata, suosittelen.

Tuloksena saatiin ALO 94/100 pist. RTK1-koulutustunnus ja Bouvierien rotumestaruus 2017.

Video suorituksesta löytyy kennelin facebook-sivuilta. Ensi vuonna kisaammekin sitten avoimessa luokassa :)

15.10.2017: Lunan kanssa oltiin Kirkkonummella agilitykisoissa, kun vielä ennen juoksuja ehdittiin. Kolme rataa ja kolme tulosta tehtiin, mutta tulostasolla ei tällä kertaa juhlittu. Ekalta radalta kolme virhettä ja karvanverran yliaikaa, tokalta radalta viisi virhettä ja pari sekuntia yliaikaa. Jälleen kerran kolmas rata oli meidän paras rata, nopeaa ja sujuvaa menoa toiseksi viimeiselle esteelle asti, joka oli pitkästä aikaa pussi. Luna juoksi pussille, huomasi viime metreillä ettei se olekaan putki, liinat kiinni ja siinä muutama sekunti tuijotettiin pussiin sisälle ja sivuille, kunnes todettiin että kaikki kunnossa ja sujahdettiin pussiin :D tuloksena yksi virhe pussilta ja pari sekuntia yliaikaa. Mukava kisapäivä oli kuitenkin, ja nyt jäädään kisatauolle, ja toivottavasti mammalomalle :) !

8.10.2017: Käytiin pitkästä aikaa Lunan kanssa agilitykisoissa Liedossa. Kolme rataa juostiin, joista kaksi perusrataa hylkäytyi, mutta hyppyradalla onnistuttiin. Hyppäriltä virheetön nollatulos ajalla -6,66 sekuntia ja 2. sija. LUVAa ei saatu, koska meillä on jo sellainen hyppyradalta, mutta iloitsen silti upeasta nollaradasta.

24.9.2017: Luna kävi petotestissä haukkumassa konekarhua Iittalassa. Testi meni odotusten mukaisesti, ja siinä näkyi Lunan rohkeus, taistelutahto, vilkkaus ja sinnikkyys. Tiukkaluontoinen tyttö, joka pitää oman perheen turvassa, taistelun tiimellyksessä ehdittiin vilkuilla, että mammalla on kaikki hyvin. Ja mikä tärkeintä, Luna palautui testistä välittömästi, mikä kertoo hyvistä hermoista. Upea koira, en voisi olla ylpeämpi!

Testin tulos:

1. koiran reaktio hajujälkeen: voimakas, lähtee jäljelle

2. reaktio nähdessään pedon: siirtyy omistajan ja pedon väliin

3. haukkutyöskentely: aloittaa haukun heti, haukkuu kohti ja hakee katsekontaktia

4. koiran toimintakyky pedon liikkuessa: suuri

5. rohkeus: suuri, tiivis katsekontakti

6. etäisyys: liian lähellä (ajoittain)

7. tastelutahto: suuri, tekee valehyökkäyksiä

8. väistöliikkeet ja ketteryys: erittäin nopea

9. työskentelykestävyys: suuri

10. palautuminen: palautuu välittömästi


Video karhutestistä on nähtävillä kennelimme Facebook-sivuilla.

14.9.2017: Meillä on bouvierin pentuja suunnitteilla! Lisätietoja Pentusia-sivulla..

12.9.2017: Meidät löytää nyt myös Facebookista täältä, jonne lisäilen myös kuvia, videoita ja kuulumisia.

2.-3.9.2017: Oli kisatäyteinen viikonloppu. Lauantaina oltiin Velhon kanssa toisissa rally-tokokisoissa Lohjalla, ja sunnuntaina Nappi kävi juoksemassa pari agilityrataa Liedossa. Velhon kisat menivät todella hyvin, ja tuli jälleen todistettua koiran laukausvarmuuskin, koska juuri meidän luokan aikana joku lähistöllä huvitteli ampumalla haulikolla useita kymmeniä laukauksia.. Velho ei ampumisesta hätkähtänyt, ja tehtiin huippuhyvä tulos ALO 98/100 pist. ja 2. sija!

Napin kanssa käytiin pitämässä hauskaa viimeisissä virallisissa agility-kisoissamme. Ekalta radalta tuli hylkäys, mutta toinen rata suoritettiin virheettömästi. Yliaikaa tuli toki toiselta radalta, mutta ehkä se on 9,5-vuotiaalle koiralle sallittua :) Huvin vuoksi Nappi saa jatkaa harrastamista niin kauan kun kunto kestää.

26.8.2017: Luna kävi suorittamassa luonnetestin Somerolla. Luna suoriutui testistä hyvin ja reippain mielin. Tällä kertaa tulos jäi yllättävän pieneksi, koska tuomarit rokottivat pisteistä pidättyväisyyden vuoksi aika roimalla kädellä useammasta testin osa-alueesta. Pidättyväisyys ei ole bouvierille huono asia, se tarkoittaa esim Lunan kohdalla sitä, että se hyväksyy kyllä vieraat hyväntahtoiset ihmiset, mutta ei erityisemmin ole niistä kiinnostunut. Jos taas ihmisillä on pahat mielessä, kuten luonnetestin hyökkäysosioissa, niin niihin Luna suhtautuu hyvin epäilevästi, mikä ei vahtikoiralle ole huono asia. Itse olen tuloksesta riippumatta erittäin tyytyväinen Lunan suoritukseen! Vieraiden kanssa ei leikitty, mutta hermot pitivät läpi testin ja häntä pystyssä mentiin innokkaana tehtävästä toiseen. Tulos 38 p +++laukausvarma. Lisää kuvia testistä täällä.

11.6.2017: Velhon kanssa oltiin tänään ensimmäisissä rally-toko kisoissa Ypäjällä. Lisäjännitystä kisoihin toi samassa paikassa pidetyt isot hevosten estekilpailut, mutta pienestä hermoilusta huolimatta tehtiin Velhon kanssa onnistunut suoritus. Alokas- luokasta saatiin kotiinviemisiksi hyväksytty tulos kelpopistein 89p./100p.

Velhon kanssa on todella kiva harrastaa ja kisata, koska se on aina kaikessa täysillä mukana :) Nyt, kun on kisaura aloitettu, on suorastaan pakko osallistua lokakuussa Tampereella pidettäviin bouvierien rally-tokon rotumestaruuskisoihin.

25.5.2017: Käytiin Lunan kanssa näyttelyissä Vantaalla hollantilaisella tuomarilla, joka tykkäsi että Luna saisi olla kauttaaltaan tiiviimpi, joten tuloksena EH/1.

13.5.2017: Luna kävi pyörähtämässä näyttelyissä Salossa hollantilaisella tuomarilla, kotiinviemisenä tulos ERI/2 ja erinomainen arvostelu.

8.5.2017: Huhtikuun lopulla oltiin Lunan kanssa taas Kirkkonummella agilitykisoissa, mitkä menivät yllättävän huonosti. Luna oli jossain aivan muissa maailmoissa, ja tuloksina saatiin kaksi hylättyä rataa ja kolmannelta kolme virhettä ja hieman yliaikaa. Huonon kisasuorituksen syyksi paljastui seuraavalla viikolla alkaneet juoksut, joita en ollut vielä osannut odottaa. No, ei siinä muuten mitään, juoksut tulevat kun tulevat, mutta tällä kertaa se harmitti, koska olimme menossa luonnetestiin, mihin emme siis voineet mennä. Loppukesällä uusi yritys luonnetestin suhteen.

23.4.2017: Nappi aloitti mielenvirkistykseksi kesän kestävän agilitykurssin, että pääsee välillä vieraiden rapsuteltavaksi :) Velhon kanssa mennään rallytokokurssille saamaan häiriötreeniä, jotta päästään tänä vuonna rallytokokisoihin.

14.4.2017: Oltiin Lunan kanssa Liedossa agilitykisoissa, ja taas tuli uroskoiraa kisakoirana ikävä ;D nuo tytöt osaa olla niin ailahtelevia mielialaltaan :D Ekat kaksi rataa lähinnä haahuiltiin ja ihmeteltiin maailmanmenoa, kolmannella jo melkein keskityttiin, mutta neljännellä oltiin jo täysillä mukana. Viimeiseltä radalta virheetön suoritus, tulos 0 ajalla -3,84 sekuntia sij. 4/25 ja LUVA !! Neitikoira osaa kyllä, jos vain haluaa :D

5.3.2017: Luna palkittiin tänään Suomen Bouvier ry:n vuosikokouksessa Vuoden Agilitykoira 2016 palkinnolla. Taitava tyttö, isänsä tassunjäkiä seuraten <3

11.2.2017: Starttasi kisakausi ensimmäisillä agilitykisoilla Lunan kanssa. Ensimmäinen rata oli vielä vähän hakemista näin kauden aluksi, A:n alastulolta tuli kontaktivirhe ja kaksi kieltoa putkelta, tulos 15 ajalla -1,84 s ja 6. sija. Toinen rata meni varsin mallikkaasti, mutta tuloksena hylätty oman myöhästyneen ohjaamiseni vuoksi.

3.2.2017: Luna kävi silmäpeilauksessa, ja sen lisäksi että Lunan silmät ovat todella kauniit, todettiin ne myös terveiksi.

20.1.2017: Talvea on vietetty lepäillen ja torppaa lämmittäen. Lunta ei täällä etelässä ole hirveän paljon ollut, mutta aina kun sitä on, niin bouvierit ottaa siitä kaiken ilon irti. Onneksi on kylpyhuoneessa lattialämmitys, niin voi laittaa sinne lumiset koirat sulamaan ulkoilun jälkeen. Tulevaa vuottakin on jo suunniteltu, kalenteriin on merkattu agilitykisoja Lunalle ja Napille, ja Velhon kanssa kypsyttelen ajatusta rallytokokisoista. Pentusuunnitelmatkin Lunan kanssa etenevät, muutama virallinen testi vielä suorittamatta ennen sitä. Mutta jos kaikki menee suunnitellusti, niin pentuja olisi odotettavissa loppu vuodesta :)

2016

24.-25.9.2016: Oli koirapainoitteinen viikonloppu. Lauantaina oltiin Lunan kanssa agikisoissa Kirkkonummella, joka on ehdottomasti lempikisapaikkani. Radat olivat ykkösluokan radoiksi aika vaikeita, mutta kivoja. Kahdelta ensimmäiseltä radalta tuli hylkäys (kepit takkusi oikein urakalla ja keinun suorituksesta ei ollut Lunan mielestä ollut mitään puhetta..), mutta kolmas rata oli jälleen meidän paras suoritus. Luna suorastaan liisi esteeltä toiselle, otti hyvin vaikeita lähestymiskulmia ja kaikenkaikkiaan haki esteitä hyvin ja kaukaa. Vain kepit tuotti murhetta, niiltä yksi virhe ja aikaa kului paljon, mutta silti tuloksena 5, ajalla -4,23 s ja 4.sija. Tuolla viimeisellä radalla sain itsekin juosta kunnolla, kuin Velhon kanssa aikoinaan, kyllä tuosta vielä agikoira saadaan :)

Sunnuntaina pakkasin koko komppanian autoon ja ajeltiin Säkylään bouvierien aluekoulutuspäivään. Ohjelmassa oli agilityä, rallytokoa ja koiratanssia. Agia ja rallya olen treenannut kaikkien koirien kanssa, mutta koiratanssi on minulle vieraampi laji. Pieni koiratanssikärpänen pääsi puraisemaan, ja varsinkin Velhon kanssa se voisi olla hauskaa kisamielessä. Täytyy jatkaa opiskelua, ja alkaa suunnittelemaan opetettavia liikkeitä. Velho on kuitenkin koira parhaassa iässä, jonka kanssa olisi mukavaa treenata tavoitteellisesti jotain lajia. Nähtäväksi jää riittääkö minulla luovuutta koiratanssi- ohjelman tekemiseen, sillä koiran innokkuudesta se ei jää kiinni :)

28.8.2016: Tyttöjen kanssa oltiin Liedossa oman seuran agilitykisoissa, ja toki Velhokin oli mukana pitämässä huolen ettei kukaan jää norkoilemaan liian lähelle meidän autoa.. Lunan olin ilmoittanut kolmelle radalle ja Napin virkistysmielessä yhdelle. Aamu alkoi ykkösluokan radoilla, jotka meni Lunan kanssa ihan kivasti. Ensimmäiseltä radalta tuli hylkäys, toiselta radalta kaksi virhettä plus reilusti yliaikaa ja jälleen paras onnistuminen viimeiseltä radalta: yksi virhe, hieman yliaikaa ja kolmas sija :) Voimme hyvillä mielin jatkaa treenaamista. Napin suoritus ei tällä kertaa ollut menestys. Rata alkoi kovin nihkeästi ja kepeilläkin oli jotain outoa sekoilua. Maali häämötti lupaavasti kunnes Nappi jäi putkeen hengaamaan, arvelin että se oli supernenäisenä bassettina löytänyt sieltä jotain herkullista syötävää, mutta mitä vielä! Napilla olikin yllättävä hätä, eikä luonto lukenut lakia, joten putki oli juuri sopiva paikka tarpeiden teolle. Niin noloa, ja Nappi oli ulkoilutettu ennen suoritusta, mut sattuuhan sitä.

20.8.2016: Tänään käytiin Lunan kanssa Kirkkonummella agilitykisoissa. Neljä rataa juostiin, joista kolmelta tehtiin tulos ja yhdeltä tuli hylkäys. Lunalla on hyvä tekninen osaaminen, hyvin vähän tuli virheitä radoilla, mutta yliaikaa tuli senkin edestä. Isoimpana aikasyöppönä ovat kepit, joista Luna ei vielä ole päässyt kunnolla jyvälle, mutta ei neidillä muutenkaan suurempi hoppu ollut tänään :D Viimeiseltä radalta tuli myös 3. sija, joten päästiin palkintopallin kautta kotiin. Viikon päästä on seuraavat kisat, siihen mennessä ei paljon ehdi treenaamaan, mutta sain taas uusia ajatuksia mitä kokeilla kepeillä ja millä saada luotua hyvänlaatuista kiirettä radalle.

Elokuun alussa käytiin myös Lunan kanssa näyttelyissä hakemassa arvosana Tyydyttävä... arvio mitä en allekirjoita, mutta ei siitä sen enempää.

24.6.2016: Rauhallista Juhannusta kaikille!

25.5.2016: Tapahtumarikkaat pari viikkoa takana. Isona elämänmuutoksena muutto maalle omaan taloon. Pikkuhiljaa tavarat etsiytyvät omille paikoilleen ja koirien kanssa kotiudutaan. Nautitaan kesästä, isosta pihasta ja luonnonrauhasta :)

Muuttopuuhien ohessa käytiin myös hieman kisaamassa agilitykisoissa tyttöjen kanssa. Nappi juoksi yhden radan tasaisen varmalla tyylillään, ihanneaikaan ei päästy, mutta muuten virheettömällä radalla päästiin kolmannelle sijalle. Luna aloitti kisauransa hienosti, kolmesta radasta kaksi hylkääntyi, mutta yhdeltä radalta saatiin tulos: 0 ratavirhettä, ajalla -1,5 s, 3. sija ja LUVA! Ekoista kisoista ensimmäinen luokkanousuun oikeuttava nollatulos, aika upea juttu :)

5.5.2016: Kiva päivä Bouvierien erikois- näyttelyssä takana. Näytillä oli viisi Velhon ihanaa tytärtä, joista yksi mm. valittiin näyttelyn paras turkki -kilpailun voittajaksi! Velho ja Luna saivat kotiinviemisiksi molemmat EH/4, ja lisäksi Velholle esitettiin ROP-jälkeläisryhmä. Olemme kovasti ylpeitä sisarusten hyvistä tuloksista :

4.4.2016: Bouvierien erkkari lähestyy, turkkitalkoot Lunalle ja Velholle siis aloitettu. Nähdään kaikki Tuomarinkartanolla 5.5.16!