JV-15 Ainoainen Synovia

"Luna" JV-15 Ainoainen Synovia

11.9.2014 - 23.6.2023
Ihana Luna rakkaani

FI48833/14 synt. 11.9.2014, steriloitu narttu

isä: JV-11 Exåress Xtraordinary, emä: Felistar's Alli

Kasv. Aino Sivonen, Louhioja

om. Minna Lehtinen, Kennel Aavekarhun

Lempiherkku: "Äh, mikä herkku. Mitä mä voisin jahdata!"

Lonkat: A/A, kyynärpäät: 0/0

Selkä: VA0, LTV0 (terve)

Silmät: terve

Näyttelyt: SA, vara-sert

LTE 38 p.

Agility: maksi-1 E LUVA

Bouvierien Vuoden Agilitykoira 2016 ja 2017

Pennut: 1 pentue, 4 pentua

Luna on aika tiukkaluontoinen tytsy, joka rakastaa toimintaa, juoksemista ja jahtaamista. Lunalla on selkeä mielipide siitä mitä se kulloinkin haluaisi tehdä, ja ilmaisee sen näkyvästi. Esim. jos ei huvita vielä tulla sisälle, niin voi joko hiipparoida karkuun tai heittäytyä maahan ihan veteläksi... Luna on valpas vahti, sillä on paljon saalisviettiä, ja se on suuresti kiintynyt perheeseensä. Itse toivoin Lunasta etupäässä toko-, rallytoko- ja jälkikoiraa, mutta pikkuneiti oli toista mieltä, joten agilityä siis. Joku voisi tähän sanoa, että ihminen päättää mitä koiran kanssa tehdään, ja aiemmin olisin ollut hänen kanssaan samaa mieltä. Aikani yritin sitkeästi Lunaa motivoida rauhallisempiin lajeihin, mutta vilkkaan, nuoren koiran kanssa, joka ei ole kiinnostunut ruuasta tai leikistä palkkana, ei minun kouluttajantaitoni riittänyt siihen.

Johonkin nuoren koiran energiaa oli pakko purkaa, siis johonkin muuhun kuin huonekalujen järsimiseen, niin agility osoitti taas erinomaisuutensa.

Luna on ollut helppo kouluttaa agilityyn. Se on rohkea kokeilemaan uusia asioita, eikä muistele pitkään säikähdyksiä. Luna suorittaa rataa hyvällä energialla tarkasti, ja sillä on hyvä ja kevyt hyppytekniikka. Nyt kun Luna on kuvattu niveliltään ja luustoltaan terveeksi, niin olemme aloittaneet kisauran. Hyviä tuloksia on kisoista jo tullut, kaksi nousunollaa ykkösluokasta ollaan jo saatu. Aikuistumisen kynnyksellä on alkanut ruokakin palkkana kiinnostamaan enemmän, joten vielä on toivoa muidenkin lajien suhteen. Muutenkin on mukavaa, että riehakkaan teini-iän jälkeen meno alkaa rauhoittumaan sisätiloissa, ulkona tuo tuskin tuosta rauhoittuu vielä vähään aikaan :)