Newzonen Beata Stella

"Nappi" Newzonen Beata Stella

EJ22099/08 synt. 23.3.2008, steriloitu narttu

isä: Åhlskogen's Falcon, emä: Juno-Juhekin Daddy's Girl

Kasv. Ulla Nyyssönen, Ii

om. Minna Lehtinen, Kennel Aavekarhun

Lempiherkku: ruoka, mikä tahansa ruoka, ja ihan parasta jos se vahingossa tippuu joltain

Terveys: Silmät: RD multifokaali, gonioskopia terve, POAG terve. Lonkat C/C, kyynärpäät 0/0, polvet: 0/lat2. Todettu kilpirauhasen vajaatoiminta, kala-allergia

Näyttelyt: Erittäin hyvä

Kokeet: LTE 95 p. agility mini-2 E

Nappi on Nappi. Aivan ihana pakkaus, ja samalla ehdottomasti luonteeltaan haasteellisin koira mitä minulla on ollut. Koko universumi pyörii Napin ympärillä, ja päivät kuluu ruuankiilto silmissä rapsutuksia ja huomiota vaatien. Ei tarvitse kuin ajatella rapsuttavansa toista koiraa, niin Nappi on jo siinä välissä vaatimassa rapsutusta itselleen. Ja nimenomaan vaatimassa, Nappi ei pyydä. Arki sujuu kuitenkin hyvin, kun muistaa pääsääntöisesti olla antautumatta Napin vaatimuksille.

Harrastuskoirana Nappi on oivallinen ja helppo kouluttaa, koska se on niin pohjattoman ahne. Nappi tekee ihan mitä tahansa, ja kuinka kauan tahansa, jos se näkee ruokapalkkansa kädessäni. Ilman näkyvillä olevaa palkkaa Napin kärsivällisyys riittää vain agilityyn, jossa olemme kisanneet hyvällä menestyksellä. Nappi on fyysisesti niin hyvässä kunnossa, että luultavasti jatkamme kisaamista omaksi iloksemme vielä muutaman vuoden. Agilityn lisäksi treenaamme tokoa ja rallytokoa, sekä satunnaisesti teemme verijälkeä.

Napin terveys ei valitettavasti ole ollut paras mahdollinen, mutta kaikki vaivat on ollut hoidettavissa ja Nappi voi hyvin. Napilla on jonkinlaista autoimmuuniongelmaa, joka ilmenee kala-allergian lisäksi siten, että kaikki tulehdukset tulevat erityisen voimakkaina. Allergiaan auttoi se että teen koirien ruuat itse, ja tulehduksiin on onneksi antibiootit riittänyt. Vuoden ikäisenä Napilla todettiin oikeassa polvessa lateraalinen luksaatio, joka oli sen verran paha että polvi päädyttiin leikkaamaan. Leikkaus meni hyvin ja polvi tuli anatomisesti kuntoon, mutta Nappi ei silti jostain syystä käytä jalkaansa normaalisti, joten olemme käyneet säännöllisesti osteopaatilla leikkauksen jälkeen. Fysikaaliseen terapiaan lisättiin pari vuotta sitten laserhoito, jonka seurauksena Nappi vihdoin alkoi kävellä suurimmalta osin normaalisti. Jatkuva fysioterapia on mahdollistanut Napille normaalin elämän, ja myös agilityn harrastamisen. Lonkatkin Napilla ovat terveet, ne lähti Kennelliittoon A/A:na, mutta tulivat takaisin C/C:nä sen vuoksi, että ne ovat hieman eri asennossa kuin se mihin niitä verrataan.

Kilpirauhasen vajaatoiminta todettiin vuonna 2015, se luultavasti liittyy autoimmuuniongelmiin, mutta lääkityksellä se on hyvin hoidossa. Napin terveysongelmat eivät onneksi ole olleet kovin vakavia, olemme voineet viettää normaalia ja aktiivista elämää, mutta parempihan se olisi jos niitä ei olisi.

Nappi rakastaa kaikkia ihmisiä, ja tulee hyvin toimeen toisten koirien ja eläinten kanssa. Nuorena Napilla oli kaverina Kimu-bassetin lisäksi Sipuli-fretti, jonka kanssa oli kiva leikkiä. Nappi on kovin leikkisä, rakastaa juoksemista, ja mielellään jahtaisi jäniksiä ja lintuja, jos mamma vain antaisi.