Taistelukala, Betta splendens

Taistelukalat ovat varsinaisia akvaarioiden taideteoksia. Kauniin ulkonäkönsä lisäksi niissä viehättää persoonallinen luonne. Taistot ovat puuhakkaita ja sosiaalisia kaloja, joita on hauska seurailla. Jokainen oma taistoni on ollut luonteeltaan erilainen, mutta kaikki ovat tulleet lasiin kiinni seurustelemaan aina kun olen akvaarion vierellä. Harmi, että Taisto-Ukkoja voi olla akvaariossa vain yksi kerrallaan.

Taistelukaloja on monenvärisiä ja monilla eri evämuodoilla. En ole värien asiantuntija, mutta kuviin olen liittänyt valistuneen arvauksen fisujeni väristä ja evämuodosta.

Taisto-Ykkönen, kuoli traagisesti liian nuorena, joten en ole ihan varma oliko taisto tyttö vai poika. Sporttinen fisu, joka spurttaili mielellään. Väri: Wild type. Evä: plakat.

Taisto-Kakkonen tykkäsi liehutella eviään näyttävästi. Väri: turkoosi. Evä: huntupyrstö.

Taisto-Kolmonen "Igor" tykkäsi poseerata pää taaksepäin taivutettuna. Väri: ananas. Evä: kruunupyrstö.

Taisto-Nelonen, ahkerin poseeraaja kaikista. Väri: mysteeri, mutta veikkaisin puna-kupari dragon, sellainen välkehtivä metallinhohtoinen. Evä: outo, mutta veikkaisin silti huntupyrstöä.

Taisto-Vitonen "Ghost" mun lemppari taisto, vaikka yrittikin turhan ahkerasti saalistaa tetroja. Väri: sellofaani. Evä: huntupyrstö.

Taisto-Kutonen "Clint" aina ekana ruoka-apajilla. Väri: punainen, hienoisella värivirheellä. Evä: huntupyrstö.